Dziś przepis na przepyszną i łatwą w przyrządzeniu sałatkę z pomarańczy, pistacji i z dodatkiem soku z granatu.
- sałata czerwona salonova
- 1 pomarańcza
- czerwona cebula
- czerwona papryka
- szczypiorek
- orzechy pistacjowe
- sok z granatu
- oliwa
- sól morska, pieprz
Do salaterki wykładamy rozdzielone liście sałaty.
Paprykę kroimy w piórka i wykładamy na liście po okręgu.
Cebulę kroimy w plasterki, siekamy szczypiorek, następnie w kostkę kroimy obraną pomarańczę i wszystko dokładamy do miski.
Dorzucamy pokruszone pistacje, sól morską i świeżo mielony pieprz do smaku. Polewamy odrobiną oliwy, a na sam koniec (tuż przed podaniem) polewamy sokiem z granatu (jeśli nie macie soku z granatu, możecie użyć owocowego octu balsamicznego).
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz